Сибіга озвучив головну тему переговорів із Блінкеном і Ламмі

Очільники зовнішньополітичних відомств України, США та Британії обговорили посилення оборонних спроможностей України. Це сталося на тлі повідомлень про можливу передачу Іраном балістичних ракет Росії.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі.

"Головна тема, яку ми обговорювали сьогодні з колегами, – посилення оборонних спроможностей нашої держави: ППО, F-16, артилерійські снаряди, дрони, бронетехніка та інше обладнання – все, що працює на перемогу", – розповів Сибіга.

Він також наголосив на тому, що необхідно збільшити інвестиції у закупівлю української зброї для українських захисників. На його думку, цей спосіб допоможе швидше збільшити військову допомогу Україні та зекономити ресурси союзників.

Глава МЗС заявив, що ключовим завданням осені буде максимальне посилення ППО України. Також він вважає, що важливо скасувати обмеження на застосування американської та британської зброї для ураження військових цілей на території Росії.

"Ці кроки важливі й у контексті повідомлень про можливу передачу Іраном балістичних ракет Росії. Вороги вільного світу не сумніваються, вони діють та створюють нові загрози для всієї Європи та Близького Сходу. За таких умов не може бути сумнівів у лавах демократій", – підкреслив глава МЗС України.

Дозвіл ЗСУ бити по території РФ

Нещодавно стало відомо, що президент США Джо Байден зустрінеться з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Під час зустрічі буде обговорено питання дозволу ЗСУ завдавати ударів вглиб Росії.

Сьогодні ж під час візити в Київ Блікен та Лемі провели зустріч з президентом Володимиром Зеленським. За словами Зеленського, вона була змістовна й тривала.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.