Зеленський “помічникам” Путіна: на кожну ракету і дрон неминуче буде відповідь

Президент Володимир Зеленський заслухав доповіді від Головного управління розвідки та Служби безпеки України. Наразі пріоритет України – це абсолютний мир.

Як повідомляє РБК-Україна, про це він заявив під час вечірнього звернення.

За словами Зеленського, під час доповідей ГУР та СБУ було детально обговорено питання наявних для України можливостей, а також загроз.

"Ми бачимо – які кроки планують в Москві, ми будемо діяти відповідно – саме так жорстко, як це треба заради України. І хочу сказати зараз усім в світі, хто досі хоче якось допомагати Путіну, ми все зробимо не просто для захисту своєї держави і людей, а для реальної консолідації світу заради сильних відповідей на розпалювання війни чи будь-яку спробу війну продовжувати", – заявив президент.

Він зауважив, що зараз абсолютний пріоритет України – це справедливий мир.

"На кожну ракету, на кожен дрон, і на всі ворожі кроки, на кожну спробу зробити цю війну довшою і жорстокішою – неминуче буде відповідь світу. Ми забезпечимо необхідну єдність світу – як би це не було нам складно", – підкреслив він.

"Формула миру" Зеленського

На початку червня у Швейцарії відбувся саміт миру за "формулою миру" Зеленського, за участю 100 країн і організацій. До кінця року Україна планує провести другий саміт у Саудівській Аравії.

Також наприкінці серпня президент України Володимир Зеленський розповів, що у вересні він хоче представити президенту США Джо Байдену план перемоги України у війні з Росією.

За словами Зеленського, Україна буде "утримувати" захоплену територію в Курській області, адже вона є невід'ємною частиною його "плану перемоги" щодо завершення війни. Він представить цю пропозицію міжнародним партнерам, зокрема США.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.