Обмін ув’язненими між РФ та Заходом та медаль України на Олімпіаді: новини за 1 серпня

США, Німеччина та Росія провели великий обмін ув'язненими. Тим часом Україна виборола другу медаль на Олімпіаді.

Більш детально про те, що сталося у четвер, 1 серпня, – у матеріалі РБК-Україна.

Росія, Німеччина та США провели великий обмін ув'язненими

У перший день серпня між Росією, США та Німеччиною відбувся обмін ув'язненими, який у західній пресі вже назвали найбільшим з часів "холодної війни". З російських в'язниць, зокрема, звільнили американців Пола Вілана та Евана Гершковича, а серед тих, хто повернувся до РФ, кілер Вадим Красіков.

Чому Росія пішла на цей обмін, чи пов'язаний він із війною в Україні і яка користь від нього Туреччини, – у матеріалі РБК-Україна.

Друга медаль Олімпіади-2024. Куліш завоював "срібло" у стрільбі з гвинтівки

Україна здобула другу медаль на Олімпійських іграх 2024 року. Сергій Куліш завоював "срібло" у стрільбі з малокаліберної гвинтівки із трьох положень.

Куліш став першим українським стрільцем, який подолав кваліфікацію на Олімпіаді-2024 у стрільбі. У доборі він показав третій результат. У положеннях на коліні та стоячи українець вибивав 199 із 200 очок.

Росії вже не вдасться взяти Харків, вона змінила мету, – Зеленський

Росії вже не вдасться захопити Харків. Окупанти змінили мету, зазначив президент України Володимир Зеленський.

"Їх напрямок головний – це не загалом схід, хоча Слов'янськ не виняток, але Покровськ, я сказав би на сьогодні, це для них пріоритет", – сказав він.

Уламки дрону пошкодили будинок російського опозиціонера Пономарьова, – джерело

Уламки дрону в Київській області пошкодили будинок російського опозиціонера Іллі Пономарьова, повідомили джерела РБК-Україна в правоохоронних органах.

Інцидент підтвердив і сам Пономарьов, опублікувавши пост у соцмережі Х (Twitter).

Україна у липні запустила більше ударних дронів, ніж РФ, – Forbes

У липні Росія запустила територією України 426 безпілотників на кшталт "Шахед". За той же період Україна завдала удару у відповідь, застосувавши понад 520 безпілотників, пише Forbes.

Українські дрони завдають більших економічних збитків нафтопереробним заводам та іншим об'єктам РФ, адже в окупантів слабший захист.

Республіканці в Сенаті стурбовані через розбіжності з Трампом по Україні, – The Hill

Республіканці в Сенаті стривожені тим, що розрив між їхньою позицією з питань зовнішньої політики та позицією експрезидента США Дональда Трампа продовжує зростати, пише The Hill.

Зокрема, таке занепокоєння законодавців стосується війни в Україні.

Без участі ТЦК. Генштаб анонсував зміни у мобілізації

В Україні чоловіків, які хочуть служити у лавах Збройних сил, можуть призивати без участі територіальних центрів комплектування (ТЦК). Відповідну ініціативу вже опрацьовано.

Як зазначили у Генштабі, зміни передбачають, що командири військових частин зможуть призивати військовозобов'язаних, які виявили бажання проходити військову службу, без участі ТЦК.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.