В масштабному обміні полоненими з РФ важливу участь відіграла Польща, – Туск

Великий обмін полоненими між США та Росією відбувся за активної участі спецслужб Польської Республіки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска у соцмережі Х.

"Щойно завершилася операція з обміну полоненими, у рамках якої РФ залишили російські опозиціонери та громадяни країн НАТО, затримані в Росії. Операція стала можливою завдяки відданості нашої держави", – написав він.

Туск подякував президенту Анджею Дуді та польським спеціальним службам "за зразкову співпрацю".

Właśnie zakończyła się operacja wymiany więźniów, dzięki której Rosję opuścili bohaterowie rosyjskiej opozycji oraz obywatele państw NATO, przetrzymywani w Rosji. Akcja była możliwa dzięki zaangażowaniu naszego państwa. Dziękuję Prezydentowi i służbom za wzorową współpracę.

— Donald Tusk (@donaldtusk) August 1, 2024

Масштабний обмін полоненими між РФ та Заходом

В четвер, 1 серпня, відбувся масштабний обмін полоненими між Німеччиною, США з одного боку, та Росією і Білоруссю – з іншого.

Москва повернула своїх шпигунів, кілера та інших злочинців, взамін РФ віддала Заходу політв'язнів та незаконно засуджених американців та німців.

Зокрема, Росія звільнила журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича та колишнього американського морського піхотинця Пола Вілана.

Детальніше про справу громадянина Німеччини Ріко Крігера і про те, як йому вдалося добитися помилування, – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.