Скільки українців не встигнуть оновити дані до 16 липня: в Раді назвали кількість

В Україні 16 липня 2024 року спливає строк для виконання обов’язку оновити військово-облікові дані, на що відводилося 60 днів. За даними Міноборони, станом на 15 липня оновили свої дані близько 3 млн військовозобов'язаних. Проте ще більше громадян не встигнуть оновити дані в ТЦК протягом часу, що залишився.

Про це розповів член комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Ради Олег Синютка, передає "Київ24".

За словами Олега Синютки, що близько 6-7 мільйонів українців не встигнуть оновити дані. При цьому депутат вважає, що для того, щоб людина була готова служити, її треба не залякувати, а мотивувати.

Є рішення, яке, напевне, ніхто не буде змінювати, що внаслідок неоновлення даних на людей, які не оновили дані, будуть накладені штрафи. Вони є достатньо високими, і тому, мені здається, сьогодні треба проаналізувати повністю всі дані, — зазначив нардеп.

Синютка каже, що багато українців не зможуть оновити дані вчасно. Тому правильним буде повернутися до законопроєкту щодо подовження цього терміну.

Це, напевне, десь 6-7 мільйонів українців будуть мати неоновлені дані. Зрозуміло, що за наступних два дні вони не можуть це зробити. Напевне, треба повернутися до законопроєкту, який ми зареєстрували, і його прийняти. Все-таки думаю, що це було правильно, – зазначив він.

Водночас у Міноборони чітко вказали, що подовжувати термін оновлення даних для військовозобов'язаних не будуть, оскільки для цього будо "достатньо часу".

Джерело: 5692.com.ua