Який вигляд має “Охматдит” у Києві після удару: репортаж з місця подій (фото, відео)

У Києві під час сьогоднішнього комбінованого ракетного обстрілу під удар потрапила лікарня "Охматдит". Внаслідок чого там є постраждалі та загиблі, під завалами, які наразі розбирають, ще можуть бути люди.

РБК-Україна в матеріалі нижче публікує репортаж з місця подій.

Зазначимо, що через удар у дитячій лікарні, яка є однією з провідних в Україні та Європі, зруйновано в один із корпусів. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак сьогодні написав, що сьогодні "росіяни цілеспрямовано били по дітях сьогодні".

Наразі проводжують розбирати завали. Зокрема до робіт долучилося й багато небайдужих людей. Президент Володимир Зеленський повідомив, що під завалами дитячої лікарні є люди, але "точна кількість поранених і загиблих наразі невідома".

"Аварійні роботи продовжуються безпосередньо тут у дитячій лікарні "Охматдит". Корпуси, які розбирають зараз волонтери, медичний персонал, поліцейські, працівники ДСНС. Зараз ще будуть сили з Національної гвардії для того, щоб швидко розібрати завали й врятувати можливо людей, які там знаходяться зараз під завалами", – повідомив в ефірі телемарафону голова МВС Ігор Клименко.

Фото: наслідки удару по лікарні "Охматдит" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр ділиться, що загалом у рятувальників є три години "золотого часу", яких нам достатньо для того, щоб, якщо під завалами є хтось живий, врятувати.

Загалом по Києву відомо про 7 загиблих на різних локаціях, але саме в "Охматдиті" відомо про двох загиблих. Але ці цифри постійно змінюються.

Масована атака по Україні

Нагадаємо, що після нічного обстрілу російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну, але вже вдень. Під ударом опинилися різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Ворог застосував крилаті ракети, балістику та "Кинджали". Загалом летіло понад 40 ракет різних типів.

Внаслідок атаки у пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. Зокрема, про десятки постраждалих та жертви у Кривому Розі повідомила місцева влада, а у Дніпрі є пошкодження багатоповерхівки.

Детальніше про комбіновану атаку на українські міста – читайте в окремому матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.