Російська армія активно вербує жінок на війну: де беруть добровольців

Росія продовжує розширювати свій мобілізаційний ресурс, залучаючи жінок, зокрема, військовослужбовиць та ув'язнених. Так, на фронті, українські оператори дронів все частіше фіксують жінок у складі штурмових груп окупантів. Про це пише "24 Канал".

Вербування ув'язнених жінок

За словами Ольги Романової, голови благодійного фонду "Русь сидящая", росія активно вербує ув'язнених жінок для участі у бойових діях на території України. Вона зазначила, що мобілізаційний ресурс серед ув'язнених є майже невичерпним, що дозволяє владі використовувати його на повну силу. Водночас, змінилися і правила рекрутингу, тепер "добровольцями" можуть стати не тільки засуджені, а й підозрювані та підсудні. Це ускладнює відстеження кількості таких "добровольців", оскільки вони відсутні у базі судових рішень.

Мотивація ув'язнених

Ув'язнені жінки охоче погоджуються брати участь у бойових діях, незважаючи на погіршення умов контракту. Якщо раніше їм обіцяли помилування за участь у війні, то тепер це лише умовне звільнення до кінця війни. Романова зазначила, що ув'язнені не можуть покинути фронт, якщо не отримають тяжке поранення, не досягнуть віку понад 60 років або не будуть нагороджені орденом типу зірки героя росії, що майже неможливо.

Військовослужбовиці та курсантки

Окрім ув'язнених жінок, на війну охоче йдуть і військовослужбовиці, курсантки та поліціянтки. Мотивація для них проста – високі зарплати, які обіцяє влада за участь у бойових діях.

За словами Романової, росія вже вичерпала один зі своїх мобілізаційних ресурсів – мігрантів, придатних до війни. Всі доступні вже були відправлені на фронт, і тепер їх просто немає. Це означає, що для поповнення мобілізаційних резервів залишилася лише мобілізація серед інших груп населення, включаючи жінок.

Джерело: 5692.com.ua