У Міноборони розповіли, хто отримає автоматичну відстрочку від мобілізації без відвідування ТЦК

Деякі категорії українських громадян отримають автоматичну відстрочку від військової служби без необхідності особисто відвідувати Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Ця можливість буде реалізована у застосунку "Резерв+", що дозволить спростити процес і зменшити бюрократичні процедури. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Хто отримає відстрочку

Так, автоматичну відстрочку отримають студенти денної форми навчання та батьки трьох і більше дітей. Ці категорії громадян більше не будуть зобов'язані подавати заяви та збирати документи для підтвердження свого статусу в ТЦК.

Зокрема, інформація про статус навчання студентів вже міститься в державних реєстрах, що дозволяє автоматизувати процес надання відстрочки.

Крім того, дані про сімейні зв'язки також є в державному реєстрі актів цивільного стану (РАЦС). В деяких випадках держава не може отримати ці дані одразу, але в більшості випадків електронна система дозволяє "закрити цей кейс" автоматично.

Переваги автоматичної відстрочки

Катерина Черногоренко наголосила на тому, що автоматична відстрочка є однією з найбільш очікуваних функцій застосунку "Резерв+". Вона зазначила, що в деяких випадках відстрочка повинна надаватися без додаткових заяв у ТЦК і збору паперів, оскільки відповідна інформація вже є в державних реєстрах.

Автоматизація процесу надання відстрочки значно зменшить бюрократичні процедури і полегшить життя громадянам. Крім того, використання державних реєстрів забезпечить швидкість і точність процесу.

Джерело: 5692.com.ua