“Крохмальна бомба”: дієтологи розповіли, з чим не можна їсти картоплю та чому

Одним із найпоширеніших поєднань у кулінарії є картопля з м'ясом. Проте дієтологи запевняють, що це далеко не ідеальний варіант для трапези, який не сприяє доброму самопочуттю та підтриманню здоров'я.

Чому не можна їсти картоплю з м'ясом та з якими ще продуктами її не варто поєднувати.

Які продукти краще не їсти з картоплею

Смажена картопля зі шматочком свинини або курки – це апетитно і смачно, але зовсім не корисно. Така їжа занадто жирна і важка для перетравлювання та дуже навантажує шлунково-кишковий тракт. Тому не дивуйтеся, що шлунок "відвернеться" від вас назавжди після зловживання подібними поєднаннями.

Шанувальникам риби теж не варто вживати улюблений продукт разом із картоплею, особливо в смаженому вигляді. Таке поєднання призводить до збільшення рівня солі в організмі, через що страждають печінка та підшлункова залоза.

"Крохмальною бомбою" називають дієтологи ще одне небажане кулінарне поєднання – картоплю та хліб. Ця страва буде дуже довго перетравлюватися, змушуючи шлунково-кишковий тракт посилено працювати. Якщо через подібні поєднання організму часто доводить працювати "подвійну зміну", то проблем із травною системою не уникнути.

Категорично не поєднуються з картоплею помідори. Вони містять велику кількість кислот, які блокують засвоювання корисних речовин з коренеплоду в організмі людини. Зокрема, через помідори "за бортом" лишаються вітамін С, який зміцнює імунітет, і калій, необхідний для нормалізації водно-сольового балансу. Крім того, картопля з томатами може спричинити розлад шлунково-кишкового тракту.

Джерело: 5692.com.ua