Як відрізнити оригінальні парфуми від підробки: 5 головних секретів вибору

Купити справжній оригінальний парфюм – завдання не з простих, адже український ринок переповнений підробками елітної та нішевої продукції. Аферисти навчилися так майстерно копіювати флакончики, що відрізнити їх від оригіналу доволі складно. Але все ж є способи, як виявити, що парфум несправжній.

Пакування і флакон

Оригінальні парфуми пакують в якісні коробочки, на яких логотип і назва бренду виглядають різко та чітко. Флакон також має бути ідеальним, без дефектів і бульбашок у склі, з чіткими лініями та маркуванням. Крім того, оригінальні парфуми мають документи, такі як сертифікат аутентичності, інструкції з використання тощо.

Батч-код

Парфум від відомих брендів можна перевірити за допомогою батч-коду. Це номер партії товару, який складається з принаймні чотирьох символів ( цифр і літер). Батч-код наноситься як на коробку, так і на дно флакона – важливо, щоб ці символи збігалися.

Щоб переконатися в оригінальності товару та дізнатися про нього повну інформацію, слід зайти на сайт checkfresh.com. На сайті потрібно вибрати назву бренда, ввести батч-код і натиснути "перевірити".

Аромат

Унікальну формулу аромату оригінальних парфумів важко відтворити. Якщо парфум пахне занадто сильно або, навпаки, слабо, має виражену "ноту спирту", це може бути ознаками підробки.

Ціна

Якщо ціна дуже низька, це може вказувати на підробку. Елітна парфумерія коштує дорого, адже виготовляється з якісних компонентів. Шалені знижки, "суперакції", "повний розпродаж складу" мають насторожити. Хоча трапляються випадки, коли грубі підробки "впарюють" за ціною оригінальної продукції.

Місце покупки

Для зменшення ризику придбати підробку слід вибирати парфуми в ліцензованих магазинах або від офіційних дистриб'юторів. Купівля через сайти-одноденки, в підземних переходах, у сумнівних продавців через оголошення та соцмережі – неприпустима, якщо ви хочете отримати якісний товар.

Джерело: 5692.com.ua