Як позбутися запаху прілості та вогкості в будинку: 3 ефективних способи

Неприємні запахи в будинку – проблема, яку буває непросто усунути. Проте є доволі ефективні способи рішення, які допоможуть створити приємнішу атмосферу в приміщенні всього за кілька хвилин. Для цього знадобляться прості та доступні побутові засоби.

Харчова сода

Цей продукт відмінно нейтралізує неприємні запахи різного походження. Зазвичай джерелом затхлості в оселі є старі килими та м'які меблі. Тому варто притрусити содою килими та оббивку меблів та залишити на кілька хвилин. За цей час сода вбере в себе зайву вологу та погані аромати. Після цього поверхні потрібно ретельно пропилососити.

Також можна змішати соду з кількома краплями ефірної олії та посипати такою сумішшю килими перед збиранням пилососом. Завдяки цьому приміщення наповниться приємним ароматом без використання освіжувачів.

Оцет

Для швидкої нейтралізації затхлого запаху можна розпорошити в приміщені розчин, отриманий з рівних частин води та білого оцту. Також можна застосувати інший метод з оцтом: поставити на литу каструлю з невеликою кількістю води, в яку додати кілька ложок оцту та шкірку цитрусових. Це сприяє усуненню поганих запахів та наповнює будинок свіжістю.

Свіже повітря

Для того, щоб позбутися неприємного запаху, потрібно забезпечити ефективну циркуляцію свіжого повітря в будинку. Для цього слід регулярно провітрювати, відкриваючі всі вікна та двері.

Допомагають покращити атмосферу та очистити повітря в оселі деякі рослини, наприклад, мирні лілії та зміїні рослини. Вони сприяють усуненню конденсату й цвілі з приміщення.

Джерело: 5692.com.ua