Більше не Ілон Маск: у Forbes назвали нову найбагатшу людину планети

У світі великих фінансів та бізнесу зміни на верхівках рейтингу найбагатших людей відбуваються досить часто. Нещодавно Ілон Маск, генеральний директор Tesla та SpaceX, поступився своїм місцем Бернару Арно, французькому мільярдеру і генеральному директору конгломерату розкоші LVMH. Про це повідомило видання Forbes.

Зміна лідерства

За даними Forbes, статки Бернара Арно зросли до 210,1 мільярда доларів, що дозволило йому випередити Ілона Маска, чиї статки становлять 208,6 мільярда доларів. Такий різкий ріст був спричинений збільшенням вартості акцій LVMH на європейських торгах.

Так, у четвер статки Арно зросли на $7,7 мільярда, а акції LVMH підскочили на 1,45% до $830.

Показники акцій

З початку року акції LVMH зросли на 5,5%, тоді як акції Tesla, які складають близько третини статків Маска, впали майже на 30%. Це значно вплинуло на загальну вартість активів Маска, і, відповідно, на його позицію в рейтингу найбагатших людей світу.

Історія протистояння

У травні Ілон Маск відвоював друге місце у засновника Amazon Джеффа Безоса, що також займає лідерські позиції у світовому рейтингу багатіїв. А потім обійшов Арно завдяки значному підйому свого стартапу у сфері штучного інтелекту xAI, який залучив 6 мільярдів доларів при попередній оцінці в 18 мільярдів доларів. Частка Маска в xAI за оцінками Forbes становить 14,4 мільярда доларів.

Бернар Арно є генеральним директором і головою ради директорів конгломерату LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), який включає понад 70 відомих брендів, таких як Louis Vuitton, Dior, Moët & Chandon, Hennessy, Givenchy та багато інших. Його успішні інвестиції та стратегічні придбання дозволили LVMH стати найбільшим конгломератом розкоші у світі, що й забезпечило Арно провідне місце у списку найбагатших людей планети.

Арно почав свою кар'єру в бізнесі з нерухомості, а пізніше переключився на індустрію розкоші, коли придбав модний дім Christian Dior в 1985 році. Це було лише початком його значних придбань, які допомогли побудувати імперію LVMH.

Джерело: 5692.com.ua