Чи вимикають світло торговим центрам в Києві: відповідь ДТЕК

Відключення електроенергії в Києві поширюються й на торгові центри. Якщо якийсь ТЦ зі світлом цілий день, то це означає, що він має інше джерело електроживлення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію компанії ДТЕК Київські електромережі в Facebook.

"Друзі, часом ви скаржитесь, що торгово-розважальні центри – зі світлом цілий день. Запевняємо вас: всі ТРЦ відключаються за графіком, як і інші клієнти. Єдиний виняток з цього правила – якщо центр підключений до тієї ж лінії, що й критичні об’єкти", – йдеться в публікації компанії.

Однак, в ДТЕК нагадали, що більшість ТЦ, кав'ярень та інших торгових точок підготувалися до відключень світла. Зокрема, придбали собі генератори.

"Тому, якщо ви бачите в них світло, це не означає, що ми надаємо їм його. Можливо, вони використовують генератори чи інші джерела", – заявили в компанії.

Відключення світла в Україні

В Україні після масштабних обстрілів енергетичних об'єктів виник дефіцит електроенергії, а тому українцям почали відключати світло. Як розповідав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, обстрілами було зруйновано 42 енергоблоки. І сьогодні, за його словами працюють лише 27% великих теплових електростанцій.

Наразі ситуація в енергетиці дозволяє вимикати світло за графіками й інколи навіть не протягом всієї доби. Сьогодні відключення світла планувалися у період з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 24:00.

Нагадаємо, з 8 червня світло в Україні будуть вимикати за новим підходом, який повинен зменшити кількість черг та дозволити збільшити кількість годин зі світлом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.